När jag äntligen tar mitt pick och pack

När jag väl började plugga så var det redan direkt dags att börja fundera på en praktikplats. Jag är redan nervös och tänker ständigt på vart jag ska vara. Jag vill ju liksom ta vara på tiden på bästa möjliga sätt och drömmen är ju givetvis att företaget vill anställa mig efter praktiken. Det är ju liksom lite det som är meningen. När jag väl sökt passa praktikplatser så blev jag ännu mer nervös över att få svar. Men det slutade med att jag fick liksom chilla lite, ta det lugnt – ett djupt andetag – och bara vänta in på att dem läst mina ansökningar. Tiden går snabbt och till slut fick jag en praktikplats – I STOCKHOLM.

Och hur löser vi detta tro?

EEh, nej det undrade jag också. Jag ska vara där i 20 veckor och behöver någonstans att bo. Mitt studiebidrag och lån täcker ju knappast kostnaderna för att bo på hotell i 4 månader och jag känner ingen i Stockholm. Men det är ju min dröm och varit länge, jag vill verkligen ta mitt pick och pack och dra!

Det var då jag fick tipset om https://snabbostad.se. För inte visste jag att jag egentligen inte behövde vara orolig, inte med snabbostad.se i alla fall. Här kan man nämligen registrera sig och få meddelande via mejl så snart det finns en lägenhet eller bostad ledig i dina områden som du valt. Du kan även lägga in andra preferenser som du söker utifrån. Det kostar endast 199 kronor just nu och du kan enkelt fixa ett förstahandskontrakt med lite tur! Jag registrerade mig direkt och fick lägenhet efter dryga veckan. Nu har jag tagit mitt pick och pack och jag bor i Stockholm, förhoppningsvis även efter praktiken. Snälla håll tummarna för mig, jag vill verkligen bo här för evigt!