Äldre elsystem som behöver bytas ut

Vad finns det för möjligheter att skaffa ny el till huset. Bostaden jag äger är från tidigt 1950-tal och det har ännu inte gjorts en riktig renovering av ledningarna i huset. Genom åren har det fixats med eluttag och kablar på det befintliga systemet. Ett nytt elsystem kommer förbättra säkerheten tror jag och kanske påverkar det hur effektivt elen fungerar? Elföretag i Helsingborg kommer jag nog kontakta för att få en offert. Vissa delar av elsystemet kan jag arbeta med, men ska hela elen bytas ut behövs det någon som är expert, därför vill jag gärna kontakta elföretag i Helsingborg.

Nuvarande proppar i elskåpet behöver bytas med jämna mellanrum, skaffar jag en ny elcentral blir det enklare då det bara är en spak du behöver dra i varje gång elen bryts. Med ett nytt elsystem kommer jag få en bättre elmätare som är lättare att avläsa.

Funderar på vad som drar mest elektricitet i huset. Det borde vara uppvärmningen av huset och därefter kan jag tänka mig att kylen och frysen drar rätt så mycket el. Nu har jag äldre glödlampor på de flesta armaturerna, dessa byter jag ut mot energisnålare ledlampor framöver. Vad finns det mer för bitar man kan förändra för att minska elkonsumtionen och hålla kostnaden nere? Släcka lamporna när man är bortrest är en självklarhet. Elementen i huset är på hög värme under de kallare månaderna, kanske är det värt för mig att börja elda i kaminen igen, jag har ju bra tillgång till ved.

När elen byts ut kommer vi nog även passa på att byta ut de gamla elkontakterna i väggarna till en modernare modell. Finns mycket att välja på i byggbutikerna och under sommaren är det emellanåt REA på dessa produkter.

Nu gäller det bara att bestämma ett datum för att ta hit en elektriker som startar igång arbetet.