Att flytta – vilket meck

Jag har precis flyttat från Västkusten inåt landet med min make. Vi har de senaste åren bott ensamma i en villa på över 200 kvadrat och nu flyttar vi inåt landet till ett mindre hus. Givetvis har det varit ett röjande under flera månader för att gå igenom vad som skulle med till nya stället, vad barnen ville ha och vilka grejer som skulle skänkas bort eller säljas.

Vi bestämde oss tidigt för att anlita en flyttfirma. Det skulle bli alldeles för mycket jobb att genomföra flytten utan denna hjälp. Men vi hade också hört mycket om dåliga flyttföretag så det var med viss tvekan vi ändå bestämde oss för att anlita hjälp. Nu i efterhand ångrar vi inte detta beslut efter att vi fått väldigt bra hjälp och hela flytten har känts trygg i alla delar.

Jag bestämde mig för att lista det jag tycker är viktigt med en bra flyttfirma. Här kommer mina synpunkter:

Flyttservice är viktigt

Först och främst: Flyttservice är viktigt. Med det menar jag all service som flyttfirman kan erbjuda runt flytten. Det är t ex viktigt att man kan få hjälp med nedmontering av möbler samt packning av allt. I flyttservicen ingår även att vara flexibel så att man ska kunna få hjälp även på helger. Även att kunna få flyttstädningen utförd av samma företag är exempel på bra flyttservice.

Säkerhet och trygghet

Att man känner sig trygg och säker med flyttfirman är också väldigt viktigt. Genom att kolla vilka försäkringar företaget har och att läsa recensioner / rekommendationer kan man åtminstone veta att firman inte är skojare. Att också kolla att de har alla tillstånd som behövs gör att man kan känna sig trygg.

Att flyttfirman är billig är av underordnad betydelse tycker jag. Visst, det skiljer en hel del på priset, men viktigast är att man får rätt service och kan känna sig trygg och säker.

Nu är vi i alla fall inflyttade i vårt nya hus och alla saker börjar så sakta komma iordning. Även om flyttgubbarna gjorde det stora jobbet så kan de inte packa upp våra lådor eller bestämma var vi ska ställa soffan.