Dra på lakan, hur gör man?

Att dra på lakan kan vara riktig riktigt krångligt, om det inte är ena hörnet som lossnar, så är det någon annan del som släpper. Så hur gör man för att dra på ett lakan?

Dra på lakan – Valfritt förarbete

För att få ett skrynkelfritt underlakan kan du göra som de gör på femstjärniga hotell. Att stryka lakanet innan du börjar arbetet med att dra på det över sängen. Att stryka lakanet varje gång som du ska bädda det är tidskrävande och jobbigt men det är definitivt värt det. Det ger en hotellkänsla som många tycker om.

Dra på lakan – hur man går tillväga alternativ 1

Det bästa sättet för att få lakanet att ligga still när du bäddar sängen är att först skaka underlakanet så att det täcker hela sängen. Att göra detta förhindrar att du måste krypa med lakanet till varje kant.

När du har lagt ner underlakanet över hela sängen kan du börja med att vika ner kanterna så att de hamnar under madrassen.

Den sista delen av lakanet som bör läggas under madrassen är en av långsidorna, det spelar ingen roll om det är den högra eller vänstra. Det viktigaste är att den är lätt att komma åt. Lägg långsidan under madrassen och dra åt ordentligt. Detta gör så att lakanet blir tillräckligt sträckt för att inte bli skrynkligt och obekvämt att ligga på.

Dra på lakan – hur man går tillväga alternativ 2

För att kunna utföra detta dra på sätt krävs det att du eller någon annan har vikit lakanet på ett korrekt sätt efter själva tvätten.

Till att börja med ska underlakanet ligga precis vid fotändan på sängen. Från den positionen börjar du försiktigt att vika ut hela lakanet på längden. Det bästa är ifall du står nära sängkanten och är varsam med de rörelser som armarna gör.

Vid det här steget är det viktigt att underlakanet är placerat korrekt. Undersök både bredd och längd noggrant. När du har fastställt att allt är placerat korrekt kan du vika ut underlakanet utanför sidorna, vik därefter in de utstickande delarna under madrassen. Den bästa positionen för detta steg är att du sitter på huk och med rak rygg.