Äntligen ett gästhus på 30 kvadrat

Vi har under många år gått i tankarna om att skaffa ett attefallshus att ha på tomten och använda som gästhus då vårt riktiga hus inte är riktigt så stort som vi kanske önskat. Det är i alla fall inte så stort att vi har plats till att göra ett gästrum. Vi kände väl någonstans dock att maxgränsen på bostadsytan var något litet med 25 kvadrat och därför har det blivit liggandes på is ett tag. Men sedan 2020 är det nu andra regler som gäller och man får ha ett större attefallshus, en så kallad Bolundare, på tomten och där får byggnadsarean uppgå till 30 kvadrat.

Bolundare med färdiga byggsatser

Nu har vi därför fattat beslutet att det äntligen är dags att skaffa oss en bolundare till tomten. Det bästa är att just de attefallshusen vi kollat på, levereras som en färdig byggsats hem till tomten som det sedan bara är för oss att montera ihop. Vi slipper alltså hela byggnadsprocessen själva vilket känns otroligt skönt.

En bolundare i samma stil som bostadshuset

Vi kommer att välja en bolundare som går i samma stil med vårt vanliga hus då det känns snyggast och mest enhetligt. Jag tänker att jag vill inreda huset i lite gammaldags lyxig hotellstil så våra gäster känner sig riktigt bortskämda när dom kommer hit och stannar över natten. En bred säng med ljusa fluffiga täcken och lakan med lite snirkliga speglar på väggarna. Jag vill också hitta en vit bänk att ställa ut en kaffemaskin på samt en stor och rymlig garderob. Det blir nog en hel del guldiga inslag tillsammans med jordiga färger. Jag tror det kommer bli riktigt snyggt faktiskt.

Det enda som återstår nu är att planera ut tillsammans vart vi skall placera bolundaren, sedan är det bara att tuta och köra!