Hitta bra hantverkare i Borås

Vi ska äntligen börja renovera huset nästa vår. Det har tagit lång tid att bestämma sig för hur vi skulle göra. Bara ta det mest grundläggande eller göra den totalrenovering som vi funderat på. Till sist har vi bestämt oss för att gå all-in och verkligen förändra huset till vårt drömboende.

En hel del kan vi göra själva, i mån av tid och ork, men mycket måste vi leja bort. Och då kommer frågan om vilka man ska anlita och ska man ta helhetsgreppet själv eller anlita en totalentreprenör som håller i allt.

Vi har bestämt oss för att vi själva ska hålla i allt och anlita olika pålitliga firmor för de olika jobben. Då är vi heller inte låsta vid att ett visst företag måste göra allt inom ett område. Märker man att just den firman var ett dåligt val kan man anlita en annan i ett senare skede av renoveringen.

Hitta bra elektriker i Borås

En stor del av vår el måste dras om och moderniseras. Och det är ju inget man kan göra själv. Så hur hittar man en bra elektriker i Borås. Givetvis kan man googla, men det ger ju en bara uppfattning om vilka elektriker som finns, inte hur bra de är. Vi gick igenom ett antal elektriker i Boråsområdet för att få en uppfattning om dem. Sen valde vi ut några som verkade bättre än de andra och som var lagom stora. Vi vill inte använda en enmansfirma eftersom det då blir väldigt sårbart. Inte heller en jättefirma som kanske inte bryr sig så mycket om ett litet jobb i ett småhus.

Efter detta urvalet begärde vi in offerter och pratade även med företaget och hur de skulle genomföra jobbet. Vi kollade också runt bland grannar och bekanta om någon anlitat dessa företag. Till sist fick två firmor komma hem och kolla och nu har vi anlitat den ena och har den andra i reserv. Vi hoppas verkligen att vi har hittat en bra elektriker i Borås nu.

Eftersom elarbetet är det allra största jobbet och det vi ska göra först så har vi ännu inte bestämt oss för andra hantverkare, men vi är på god gång och ska nog ha allt klart inom några veckor.